Onderzoek

SD-Insights transparant over delen data voor onderzoek naar verbeteren verkeersveiligheid

Om de verkeersveiligheid verder te verbeteren in Nederland en Europa is steeds meer informatie nodig. Informatie die gebaseerd is op gedetailleerde data. Door de toename van het gebruik van sensoren in voertuigen en de infrastructuur wordt dat steeds beter mogelijk. Het zorgt zelfs voor een enorme explosie aan data.

De data die SD-Insight anno 2018 heeft, is uniek in Europa. Voor onze huidige service – de digitale rijtraining – gebruiken we slechts een deel van deze dataset. Het is onze missie om de verkeersveiligheid te verbeteren. Door samen te werken met organisaties, die eenzelfde missie hebben, bundelen we onze krachten in onderzoek en kunnen we meer impact realiseren. SD-Insights is daarom bereid haar data met deze organisaties te delen. SD-Insights krijgt hierdoor ook weer nieuwe inzichten die ten goede komen aan de chauffeurs en bedrijven die we ondersteunen, maar ook de maatschappij.

Delen van data vraagt om duidelijke afspraken en transparantie. Alleen dan beschermen we de rechten van onze eindgebruikers. Aan een samenwerking ligt dan ook een contract met de samenwerkende organisatie ten grondslag. In dat contract worden gedetailleerde afspraken gemaakt over o.a. de databeveiliging en gebruiksdoeleinden.

De beloftes die wij maken en nakomen zijn:

  1. We steunen alleen onderzoek dat duidelijk bijdraagt aan onze missie: verkeersveiligheid verbeteren.
  2. We delen alleen data als de privacy van onze eindgebruikers is gewaarborgd. Dat betekent geanonimiseerd, minimale data en verwijderen na gebruik. En dit goed contractueel vastgelegd en gecontroleerd.
  3. We zijn transparant over welke onderzoek we steunen. We publiceren een lijst op onze site met contactpersonen en onderzoeksdoelen. Als het mogelijk is om resultaten van onderzoek te delen, doen we dat.

Actuele onderzoeken uitgevoerd met behulp van onze data betreffen:

jaar organisatie Contactpersoon Onderzoeksdoel Onderzoeker Meer informatie:
2017 De Verkeersonderneming Danielle Petit Inzicht in de relatie tussen rijgedrag en doorstroming Groep van dataspecialisten Op website van De Verkeersonderneming
2018 Hogeschool Arnhem Nijmegen Chris Huijboom Datakwaliteit uit voertuigen en ontwikkeling van nieuwe algoritmen om bijvoorbeeld gladheid te detecteren Shammy Uniyal Meer over project ViaNova
2018 Technische Universiteit Delft Prof. Marjan Hagenzieker Identificatie en analyse van het niveau van het rijrisico gebaseerd op data Xiaoxia Xiong Neem contact op met Frank, CTO SD-Insights

 

Switch The Language