Wat doen we

Het voertuig is een risicovolle werkplek. Afleiding, vermoeidheid of een druk werkschema verhogen het risico op een ongeval. SD-Insights ondersteunt medewerkers bij het verbeteren van hun rijgedrag. De chauffeur staat bij ons centraal.

SD-Insights ondersteunt medewerkers.
De chauffeur staat centraal.

Verbeteren

Wij bespreken wekelijks met de chauffeur hoe hij rijdt. We geven concreet rij advies. Onze aanpak verandert rijgedrag langdurig.

Analyseren

Ons persoonlijk advies komt tot stand door rijstijl data en gedragsanalyse samen te voegen.

Meten

De rijstijl data verzamelen we met technologie die ook wordt gebruikt bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.

Wat meten we?

We gebruiken slimme sensortechnologie van Mobileye (Intel). Hiermee kunnen we het volgende gedrag volgen:

Slingeren

10 keer per seconde meten we de positie van het voertuig op de rijstrook. Zo zien we hoe goed iemand koers houdt.

Snelheid en afstand

Een veilige afstand tot de voorganger is afhankelijk van de snelheid. Wij meten snelheid en de afstand tot de voorganger. Wij weten of een chauffeur een veilige afstand houdt.

Actuele snelheid

De wettelijke snelheid op de weg is vaak dynamisch door het gebruik van matrixborden. Wij meten daarom de dynamische snelheid.

Anticiperen

Tijdig reageren op de voorganger voorkomt onnodig hard remmen. Wij meten wat een voorligger doet en hoe de chauffeur daarop reageert.

Richting aangeven

Een ‘heer in het verkeer’ geeft netjes zijn koersverandering aan. Wij meten het gebruik van het knipperlicht bij een afslag of een rijstrookwisseling.

Trends en analyses

Wekelijks bekijken onze coaches het gedrag van de chauffeurs aan de hand van onze metingen. Wij bekijken de ontwikkeling van de verschillende rijgedragingen en geven een score op hun rijprestatie.

We kijken ook naar patronen in de data. Wij kunnen zien of er momenten op een dag, in een week zijn of op bepaalde locaties zijn waarin de chauffeur minder alert is.

Hoe verbeteren we?

Chauffeur
Het wekelijkse rapport wordt alleen gedeeld met de chauffeur. We bespreken de oorzaken van opvallende afwijkingen met de chauffeur. Op basis hiervan adviseren wij concrete actie. Deze actie wordt gevolgd en de verbetering moet zichtbaar zijn.

Onze coaches bouwen een vertrouwensband op met de chauffeur. De ware oorzaken van onveilig gedrag komen daarmee vaak op tafel. Denk hierbij aan:

Hoge werkdruk en beperkte bezetting

Maatregelen die door de werkgever zijn genomen die leiden tot onveiligheid. Denk hierbij aan het laatste spoedvrachtje van de dag en het onderweg bellen naar de chauffeur.

Problemen in de privé situatie van de chauffeur.

Onze coaches stimuleren het gesprek tussen chauffeur en leidinggevende. Hierdoor werkt iedereen aan een veilige werkomgeving.

Werkgever
U als werkgever krijgt informatie van de groep, geanonimiseerd. Dat is de kracht van onze chauffeursvriendelijke aanpak. Wij behouden de vertrouwensband met de chauffeur en u heeft goed beeld van de vooruitgang.

Waarom lukt het ons wel?

In de markt zijn veel systemen te koop die effect beloven. Wij geloven dat het een systeem alleen echter niet voldoende is.

Echte verandering ontstaat aantoonbaar door:

  • Persoonlijke en relevante feedback op maat.
  • Wekelijkse gegeven door een coach in een veilige omgeving, gedrag verandert niet vanzelf.
  • Met slimme technologie die zorgt voor onbetwiste observaties.

Onze ervaring is dat de chauffeur graag meewerkt. Veilig thuis komen vindt een chauffeur namelijk heel belangrijk.

Wilt u verder lezen?

We hebben specifieke achtergrondinformatie over hoe onze service zorgt voor lagere kosten, een betere planning en duurzame inzetbaarheid.

Neem voor vragen, bijvoorbeeld over hoe wij bij uw organisatie passen, of voor een safety scan of pilot, gerust contact op.

Switch The Language