Inzetbaarheid

Vitaler en Veiliger

De impact van een incident is enorm en kan uw medewerker en uw organisatie nog lang parten spelen.

Een bekend voorbeeld is whiplash. Uit onderzoek blijkt dat 50% van de mensen met een whiplash na 2 jaar nog altijd pijn en hinder ondervindt (bron: Whiplashstichting)

Bij zware beroepen zoals chauffeur, is het een uitdaging mensen langdurig goed inzetbaar te houden. Duurzame inzetbaarheid in de transportsector is al lang een onderwerp van gesprek. Ervaring is een pré, maar de lange werktijden en de toenemende stress en drukte kunnen parten spelen.

SD-Insights helpt dit risico verminderen door medewerkers te ondersteunen bij hun rijprestatie met onze ‘continue leren’ oplossing.

Vraag een gratis safety scan aan!

+31 6 307 309 17

Ontwikkeling van veiligheid

Jaren geleden was het organiseren van veiligheid een papieren tijger. Vinkjes en controle was de maatstaf. Zoals u weet is er meer nodig om een veilige werkomgeving te creëren. Het verbeteren van de veiligheid valt of staat met het verbeteren van gedrag.

Bij SD-Insights werken we vanuit de combinatie gedrag en techniek. Gedrag maken wij objectief waarneembaar en we confronteren de chauffeur hier op een positieve manier mee. Wij geloven in de kracht van de beloning en de positieve feedback.

Wij meten continue – toeval of domme pech wordt hiermee uitgesloten. U kunt onderbouwd laten zien wat u doet om uw organisatie veilig te maken en te houden. Het doel: 0 incidenten, een perfecte safety record en een veilige omgeving voor al uw stakeholders. U geeft veiligheid en het continue verbeteren hiervan concreet handen en voeten. Alles is auditeerbaar zonder de privacy van de individuele chauffeur te schaden.

Permanente educatie – een leven lang leren

Veiligheid in het verkeer is al heel lang een thema. De transportsector heeft een Europees vakbekwaamheidskeurmerk: Code 95. Om ervoor te zorgen dat beroepschauffeurs zich vakbekwaam mogen blijven noemen, dient er per 5 jaar minimaal 35 uur nascholing gevolgd te worden. Van deze 35 uur nascholing moet minimaal 7 uur praktijktraining zijn.

Deze structuur zorgt voor eenheid in Europa en is een goede basis voor vervolg. We horen echter maar al te vaak dat chauffeurs de onlinetrainingen afraffelen en dat bedrijven moeite hebben hun chauffeurs hiervoor te motiveren.

Door onze techniek met realtime én wekelijkse feedback analyseren we de echte ritten. De chauffeur leert continue doordat wij feedback en tips geven op de relevante en specifieke ontwikkelpunten. Het is kort en bondig en het is persoonlijk. De data wordt niet identificeerbaar gedeeld met de werkgever. Niet alleen prettig voor het bouwen van een vertrouwensrelatie, ook een ondernemingsraad waardeert onze aanpak.

Wij bieden dus echt een leven lang leren! Onze chauffeurs waarderen deze aanpak met gemiddeld een 8.2!

Gedragspatronen

Tenslotte is elk mens uniek en ontwikkeld men zich zijn of haar hele leven. Wat een chauffeur kan op de leeftijd van 20 is anders dan op 60-jarige leeftijd. Wij zien door data van een chauffeur over tijd te analyseren of er bepaalde gedragspatronen zijn die veiligheid van de chauffeur tegen gaan werken. Denk hierbij aan afnemende oplettendheid op de laatste dag van de week of juist op maandag. Denk ook aan ritten aan de randen van de dag.

SD-Insights maakt dit inzichtelijk en zoekt met de chauffeur naar verklaringen. Wij motiveren de chauffeur om dit bespreekbaar te maken met de werkgever.

Wat kost dat?

Wij bieden Safety as a Service. Onze dienst is inclusief hardware. U hoeft dus geen investering te doen anders dan de kosten voor het eenmalige professioneel inbouwen van het systeem. Veiligheid, continuïteit zijn hiermee simpel geborgd en voor iedereen bereikbaar.

Iedere situatie is anders. Wij komen daarom bij u langs voor een kosteloze intake en maken op basis van uw situatie en wensen een passende, op maat, offerte. Klik hier voor een offerteaanvraag. Indien u al beschikt over de juiste hardware dan betaalt u voor analyse en coaching slechts €10 per chauffeur per week excl. btw.

Switch The Language