Planning en Continuïteit

Planning en continuïteit

Just In Time Delivery, Next Day Delivery, Same Day delivery. Voor uw organisatie wordt de druk om tijdig te leveren steeds groter. Te laat zijn kost klanten en dus geld. Druk op uw chauffeurs om op de juist plek op het juiste tijdstip te arriveren is immens. Herplannen een nachtmerrie.

SD-Insights helpt het aantal ongelukken terug te brengen. Hierdoor behoud u uw strakke planning, voorkomt u herplannen en is continuïteit van auto én chauffeur gewaarborgd.

Vraag een gratis safety scan aan!

+31 6 307 309 17

Planningsstress

Uit eigen onderzoek zien we dat in 25% van de tijd ongelukken en bijna ongelukken ontstaan als gevolg van planningsstress – druk die de chauffeur voelt bij het op tijd leveren van de goederen.

De stress komt voort uit een te krappe planning die het gevolg is van het opvolgen van klantwensen. SD-Insights helpt bij:

  1. Het inzichtelijk maken van de risico rijders
  2. Het trainen van deze risico rijders om hen wél veilig en tijdig op hun bestemming aan te laten komen.
  3. Het bespreekbaar maken van planningsstress patroon en het oplossen van knelpunten

Van data naar dialooog

Wekelijks maken onze experts relevante analyses voor de chauffeur. Onze experts bekijken hierbij de score op de individuele onderdelen.

Onze coaches bouwen een vertrouwensband op met de chauffeur waarin de ware oorzaken van onveilig gedrag op tafel komen. Denk hierbij aan:

  • Het niet kunnen bespreken van de hoge werkdruk in de klantorganisatie als gevolg van beperkte bezetting.
  • Maatregelen die door de werkgever zijn genomen die leiden tot onveiligheid. Denk aan het aanpassen van een route en het onderweg bellen van de chauffeur.
  • Werkrelatie tussen planners en chauffeurs.

Effectiever plannen

Naast het 1 op 1 met de chauffeur in gesprek te gaan, helpen we u ook. Wij kunnen geaggregeerd en geanonimiseerd inzicht creëren in de performance van uw chauffeursteam. Vragen die wij kunnen beantwoorden zijn:

  • Op welke momenten ontstaat er druk bij de chauffeurs?
  • Wanneer is de aandacht verminderd tijdens het rijden?

Deze data kunt u koppelen aan uw planning waarmee u gericht rekening kunt houden met uw chauffeurs. Zo zorgt u ervoor dat elke rit optimaal plaats vindt en de kans op uitval en dus herplannen minimaal is.

Uiteraard bespreken wij periodiek de ervaringen met u en scherpen waar nodig het programma aan.

Resultaten – Op tijd!

Analyse laat zien dat ten opzichte van een peergroep chauffeurs mét onze feedback significant beter presteren dan hun collega’s zonder onze feedback.

93% van de chauffeurs ervaart verbetering en is tevreden over de manier waarop ze met ons samenwerken

Het aantal potentiele incidenten is fors afgenomen en in verschillende organisaties is de dialoog over samenwerking tussen bedrijf en chauffeur echt gestart.

Wat kost dat?

Afhankelijk van uw wensen maken we graag een op maat offerte. Wij bieden Safety as a Service. Onze dienst is inclusief hardware. U hoeft dus geen investering te plegen maar u betaalt een abonnement. Daarnaast bespaart u op heel veel directe en indirecte kosten als gevolg van het niet tijdig kunnen leveren aan uw klanten. Wij rekenen deze case graag samen met u uit.

Het tijdig leveren en continuïteit in de organisatie zijn dus nog nooit zo eenvoudig geweest.

Switch The Language